Известие

Collapse
No announcement yet.

Пръскалки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пръскалки

Прави ми впечатление, че на служебните коли (Skoda Octavia,Fabia) пръскалките за предното стъкло разпръскват течността по цялото предно стъкло, а не на 4 струйки като при Алфите. Има ли някакъв начин това да се направи и за 146? Има ли вариант при Шкодите налягането да е по-голямо?
    Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Не е от нлягането просто пръскалките са различни на ланча дедра например също рапръсква по цялото стъкло. А 145-6 с целите плсмасови рамена съм ги признал за алфите с най гадни чистачки и разпръсквачи.

Comment

Re: Пръскалки

Първоначално публикувано от NAS
      Прави ми впечатление, че на служебните коли (Skoda Octavia,Fabia) пръскалките за предното стъкло разпръскват течността по цялото предно стъкло, а не на 4 струйки като при Алфите. Има ли някакъв начин това да се направи и за 146? Има ли вариант при Шкодите налягането да е по-голямо?
      Тея на Шкодите,защотот са много пръскалките и го правят на струя и заради това се пръсква на целия прозорец.ПРи нас трудно да стане.
      Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
      EX`146 2.0 16v TS

Comment

Темата е отдавна но мен този въпрос за пръскалките наистина ме тормози. На алфата 156 тези струики са наистина неефективни сравнение с разпръсквачите на шкода и още ххх други автомобили при които течноста се разпръсква по цюлото стъкло и значително по ефективно премахва мърсотията без да разчита на това че чистачките ще разнесат течноста по стъклото. Разликата е огромна и най малкото вместо да пръскам по 5 пъти за да разнеса хубаво течноста ще пръсна веднъж което си води и до икономия. Идеята ми е някой има ли идея от какъв друг автомобил може да се вземат пръскалки от такъв тип и ще бъдат ли "сравнително" лесно приспособими с мястото на монтаж на тези от алфата? Разлика в помпите има ли , защото при другите ми се струва че налягането е значително по голямо.

Comment

на бравото на брата пръск по 4 от всяка пръскалка,не знам дали са взаимозаменяеми но не е лошо д се пробва
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

пежо 405 пръскалката му е на чистачката и се движи с нея (една пластмасова тръбичка с дупки) пръска точно пред чистачката и като караш с 200 върши перфектна работа щото на всички останали МПСта след 120км вече пръска кадето си поиска, въздушната струя променя нещата

П.П. а за дебита не съм съгласен алфата си има дебит , виж маркучите да не са се прегънали някаде и да не пускат течноста да мине
            Last edited by didko_boy; d.m.y г., 12:19.
            146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
            145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

почти от всичко стават пръскалки. сега съм с едни от самара щото оригиналните бяха скапани,ама и те не разпръскват.
              точка

Comment

Не са измислени добре пръскалките.... наскоро си смених възвратното клапан4е по тръби4ката след казанчето, защото преди направо "пикаеше" по стъклото, но пак не кой знае какво.На много други- дори и по- стари автомобили пръскането е много по добро. Също не ме кефи и това, че казанчето е сравнително малко, мисля около 2,5л-3 л.
                Alfa 145 1.4TS '98

Comment

колеги, знам че тази тема е доста старичка, но имам кофти проблем с пръскалките. Тази която е на щофьорското място едвам хвърля на предното стъкло.....докато тая на пасажерското е идеял.....та някои да ми даде някаква идея от какво, защо и как?!?

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:15.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

то добре ама в тая тъмница.....а и др сега като слизах до колата забелязах.....на пасажерската пръскалка нали са по 2....тая която е лявата и там струята намаля.....дефакто в момента имам 3 пикаещи и една както трябва......

Comment

Първоначално публикувано от tito Покажи съобщение
                        то добре ама в тая тъмница.....а и др сега като слизах до колата забелязах.....на пасажерската пръскалка нали са по 2....тая която е лявата и там струята намаля.....дефакто в момента имам 3 пикаещи и една както трябва......
                        зимаш една карфица и запалка с фенерче (да си светиш) и мушкаш в дупките като се стараеш да не ги разместиш че после пръскат накъдето си искат
                        146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                        145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

СТОЙ! Преди да разглобяваш
                          Вземаш меглио, сипваш и пръскаш малко. На другата сутрин няма да си познаеш пръскалките. Аз ще пробвам тези дни, малко да ми намалее течността, но съм го чувал от няколко места и резултата бил покъртителен.
                          Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

И аз да споделя опит с пръскалките от бившето ми QV - понеже още в началото като взех колата ги определих като пълна пародия, там бях направил следното: махнах оригиналните измислици, разпробих с дебела бургия дупките в пластмасата и монтирах пръскалки от фиат браво или алфа 156 (те са еднакви и пръскат по 4 струйки вместо по 2); единственото, което трябва да се регулира е да се вдигне струята максимално високо, защото иначе бие в рамената на чистачките; при въпросните пръскалки реглажа е много културен в сравнение с оригиналните недоразумения на 145/6 и се прави с тънка отверка от нещо подобно на винт от едната страна на пръскалката - просто с отверката го местиш нагоре-надолу... Резултата е:
                            А пък и тези пръскалки се чистят невероятно лесно точно както е описал колегата преди мен с "Меглио" защото пред дупките има малка вдлъбнатина, където може да пръснеш и препарата бавно да се стича в дупките и да ги изчисти...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              ...монтирах пръскалки от фиат браво или алфа 156 ...
                              На бравото пръскалките са на предния капак и това което ми е правило впечетление, че са по-големи на размер от тези при нас. Любопитното ми е до колко е играчка да се направи такава "трансплантация" ?

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                              AR 155 2.0 16v SUPER
                              Toyota Corolla 2014 S Premium
                              Moskvich 2140

Comment

Working...
                              X